Studietur til Svalbard 23. - 26. oktober

Årets studietur går til Svalbard!

Svalbard er gode på endring. Dei har balansert reiseliv, besøksforvaltning, sesongutviding, by-utvikling og utviding på ein god måte. Me får på turen møte folk frå sysselmeisteren, hamnekontoret, reiseliv og næringsutviklarar, i tillegg til dei store entreprenørane på Svalbard.

Studieturen handlar mykje om samfunnsutvikling på små stader, og om det vert påmeldingar frå industribedrifter , kjem vi til å dele gruppa i to, den eine dagen. Då reiser industrigruppa til feks Svea eller Store Norske. Der fortel dei om korleis utviklinga har vore på Svalbard. Kva strategien har vært når kullgravinga skulle reduserast, og kordan dei i prinsippet flytta heile samfunnet over på anna industri.

Vi ønskjer at man skal verte kjent på tvers av bransjar. Korleis kan man gjere kvarandre betre og kan ein få ny næring av å verte kjende med kvarandre.

 I tillegg vert det store opplevingar, god mat og drikke og mykje tid til gode samtalar.

Noko av programmet er:

Mandag 23. Oktober

 Ankomst Svalbard Lufthavn

 Innsjekk på The Vault

13:00 Lunsj på Vinterhagen Restaurant

Mary-Anns Vinterhagen er en opplevelse i seg selv. Restauranten åpnet i 2004 og tar deg med

inn i en verden der Arktis møter Orienten, der midnattssolen om sommeren strømmer inn

gjennom glasskabinettet og hvor det fantastiske nordlyset danser på mystisk vis om vinteren.

 16:00 Guidet tur

 19:00 4-retter middag på Gruvelageret

Vi er stolte over å ha restaurert Gruvelageret i Sverdrupbyen og har bygget det om til et unikt

og nytt selskapslokale og restaurant. Lokalet har lang historikk og er tematisert med fokus på

tidlig kullutvinning og gruvedrift på Svalbard. Kjøkkenet bærer preg av rustikk eleganse, og

ekte, ærlig og arktisk mat er vår signatur.

Tirsdag 24. Oktober

 07:00-08:00 Frokost

 08:00-12:00 Faglig Innhold på Møterom ved Svalbard Hotell | Polfareren

 12:00 2-retter Lunsj på Polfareren Restaurant

Restaurant Polfareren ligger i hjertet av Longyearbyen og er lokalisert på Svalbard Hotell |

Polfareren. Kjøkkenet er preget av både det norske, franske og asiatiske kjøkken.

 13:30-16:30 Gruve 3

Det er 20 år siden gruvearbeiderne lå på gulvet og hentet ut det sorte gullet fra fjellet.

Hvordan var det å jobbe i gruvene på Svalbard? Nå kan du oppleve en gruvearbeiders hverdag

på Svalbard. Vi utstyrer deg med arbeidsantrekk, og tar deg med på en kulturhistorisk

vandring dypt inn i fjellet.

Varighet: ca. 3 timer

 18:00 Øl-smaking og bryggeritur ved Svalbard Bryggeri

Svalbard Bryggeri ble etablert i 2011 og tappet sine første øl i august 2015. Seks års arbeid

med å endre loven fra 1928, som forbød tilvirkning av alkohol på Svalbard, ble kronet med

hell. Robert Johansen sin lange fartstid på Svalbard og hans kjærlighet til øya har vært

drivkraft for etablering av bryggeri på 78 grader nord. Smak på lokalt tilvirket øl som

inneholder 2000 år gammelt brevann fra Bogerbreen på Svalbard

  20:00 Nordisk Smaksmeny på Huset

Huset åpnet sine dører i 1951, og har siden da vært et samlepunkt for Longyearbyens

befolkning. Det har vært både kiosk, bar og cafe, i tillegg til hjemmet for mange lokale

beboere. Huset har også vært en skole, kino og for en liten periode, kirke.

Med fokus på Nordiske teknikker, lokale Arktiske råvarer og en vinkjeller som har blant

Skandinavias største utvalg, blir Huset sett på som en av Norges beste restauranter.

 Onsdag 25. Oktober

 07:00-08:00 Frokost

 08:00-11:30 ATV-Safari med Svalbard Adventures

Vi kler oss godt, setter oss på ATV-en og kjører inn i det sommerlige Svalbardlanskapet, hvor

dype dalbunner og høye fjell er hjemmet til både Svalbardrein og arktiske rever.

Varighet: ca. 3,5 timer

 12:00 2-retter Lunsj på Kroa Restaurant

Restauranten er innredet ut ifra en ide om å kunne vise frem litt av Svalbards historie.

Det er benyttet gammelt drivtømmer, og andre materialer som bærer preg av å ha vært

ute i den barske Svalbardnaturen til interiøret. Våre menyer er preget av årstidens råvarer, og

våre kokker og servitører jobber hardt for å kunne servere et best mulig resultat av disse til

deg som gjest.

 14:00 Faglig innhold

 19:00 2-retter middag på Svalbar Pub

Dette er plassen hvor øyas fastboende og tilreisende møtes til både lunsj, middag og kvelds.

Det er ikke uvanlig at folk blir sittende her til langt på natt, i kosen av godt lag, god drikke og

musikk. Her hos oss finner du lokalbrygget øl på menyen og selvsagt et friskt utvalg av drinker.

 Torsdag 26. Oktober

 07:00-10:00 Frokost

11:00 Utsjekk fra Svalbard Hotell | Polfareren

Xx:xx Avreise fra Svalbard Lufthavn

Pris kr 15.000,- pr person.

Fly bestilles på eigenhand. 

Målbedrifter får 50% avslag.

Påmelding snarast til post@sognefjordennh.no

Mette Bakketun