Studietur til Svalbard 23. - 26. oktober. Noen plasser ledig!

Årets studietur går til Svalbard!

Svalbard er gode på endring. Dei har balansert reiseliv, besøksforvaltning, sesongutviding, by-utvikling og utviding på ein god måte. Me får på turen møte folk frå sysselmeisteren, hamnekontoret, reiseliv og næringsutviklarar på Svalbard.

Studieturen handlar mykje om samfunnsutvikling på små stader, og kordan dei i prinsippet har flytta heile samfunnet over på anna industri.

Vi ønskjer at man skal verte kjent på tvers av bransjar. Korleis kan man gjere kvarandre betre og kan ein få ny næring av å verte kjende med kvarandre.

 I tillegg vert det store opplevingar, god mat og drikke og mykje tid til gode samtalar.

Programmet er:

Måndag 23. Oktober

Ankomst Svalbard Lufthamn

Inn sjekk på The Vault

 13:00 Lunsj på Vinterhagen Restaurant

Mary-Anns Vinterhagen er en opplevelse i seg selv. Restauranten åpnet i 2004 og tar deg med

inn i en verden der Arktis møter Orienten, der midnattssolen om sommeren strømmer inn

gjennom glasskabinettet og hvor det fantastiske nordlyset danser på mystisk vis om vinteren.

 16:00 Guida tur/Bobletur med Popup dronningen Jannet Aksnes og Leder for Smak Svalbard - Hege Giske

 19:00 4-retter middag på Gruvelageret

Vi er stolte over å ha restaurert Gruvelageret i Sverdrupbyen og har bygget det om til et unikt

og nytt selskapslokale og restaurant. Lokalet har lang historikk og er tematisert med fokus på

tidlig kullutvinning og gruvedrift på Svalbard. Kjøkkenet bærer preg av rustikk eleganse, og

ekte, ærlig og arktisk mat er vår signatur.

 Tysdag 24. Oktober

07:00-08:00 Frukost

 08:15-12:00 Fagleg innhald på møterom ved Svalbard Hotell | Polfareren

Der får me mellom anna møte Reiselivssjef Ronny Brunvoll, Hamnesjef Ketil Bråten og Christian Skofterud frå Svalbard Næringsforening.

Entreprenørane i gruppa vert tatt med på biltur i byen, for å sjå korleis Longyearbyen er bygd opp- samen med Egil Øystein Taranger frå Polarbygg Spitsbergen.

 12:00 2-retter Lunsj på Polfareren Restaurant

Restaurant Polfareren ligger i hjertet av Longyearbyen og er lokalisert på Svalbard Hotell |

Polfareren. Kjøkkenet er preget av både det norske, franske og asiatiske kjøkken.

 13:30-16:30 Gruve 3

Det er 20 år siden gruvearbeiderne lå på gulvet og hentet ut det sorte gullet fra fjellet.

Hvordan var det å jobbe i gruvene på Svalbard? Nå kan du oppleve en gruvearbeiders hverdag på Svalbard. Vi utstyrer deg med arbeidsantrekk, og tar deg med på en kulturhistorisk vandring dypt inn i fjellet.

 18:00 Øl-smaking og bryggeritur ved Svalbard Bryggeri

Svalbard Bryggeri ble etablert i 2011 og tappet sine første øl i august 2015. Seks års arbeid

med å endre loven fra 1928, som forbød tilvirkning av alkohol på Svalbard, ble kronet med

hell. Robert Johansen sin lange fartstid på Svalbard og hans kjærlighet til øya har vært

drivkraft for etablering av bryggeri på 78 grader nord. Smak på lokalt tilvirket øl som

inneholder 2000 år gammelt brevann fra Bogerbreen på Svalbard

 20:00 Nordisk Smaksmeny på Huset

Huset åpnet sine dører i 1951, og har siden da vært et samlepunkt for Longyearbyens

befolkning. Det har vært både kiosk, bar og cafe, i tillegg til hjemmet for mange lokale

beboere. Huset har også vært en skole, kino og for en liten periode, kirke.

Med fokus på Nordiske teknikker, lokale Arktiske råvarer og en vinkjeller som har blant

Skandinavias største utvalg, blir Huset sett på som en av Norges beste restauranter.

 Onsdag 25. Oktober

07:00-08:00 Frukost

 08:00-11:30 ATV-Safari med Svalbard Adventures

Vi kler oss godt, setter oss på ATV-en og kjører inn i det sommerlige Svalbardlanskapet, hvor

dype dalbunner og høye fjell er hjemmet til både Svalbardrein og arktiske rever.

 12:00 2-retter Lunsj på Kroa Restaurant

Restauranten er innredet ut ifra en ide om å kunne vise frem litt av Svalbards historie.

Det er benyttet gammelt drivtømmer, og andre materialer som bærer preg av å ha vært

ute i den barske Svalbardnaturen til interiøret. Våre menyer er preget av årstidens råvarer, og våre kokker og servitører jobber hardt for å kunne servere et best mulig resultat av disse til deg som gjest.

 14:00 - 16:00 Fagleg innhald

Me får møte Line Nagel Ylvisåker– journalist, forfattar og redaktør i Svalbardposten, og Jannike Wika frå Sysselmeisteren

 19:00 2-retter middag på Svalbard Pub

Dette er plassen hvor øyas fastboende og tilreisende møtes til både lunsj, middag og kvelds.

Det er ikke uvanlig at folk blir sittende her til langt på natt, i kosen av godt lag, god drikke og

musikk. Her hos oss finner du lokalbrygget øl på menyen og selvsagt et friskt utvalg av drinker.

 Torsdag 26. Oktober

07:00-10:00 Frukost

11:00 Utsjekk frå The Vault

 Xx:xx Avreise frå Svalbard Lufthamn

 Pris kr 15.000,- pr person.

Målbedrifter får 50% avslag.

Påmelding snarast til post@sognefjordennh.no

 Fly bestilles på eigen hand, og det går eit Norwegian fly frå Oslo 23.10. kl 07.15, og et SAS fly tilbake til Oslo 26.10 kl 11.55, som passer fint med programmet. Elles er det og mogleg å fly frå Bergen.

 

Mette Bakketun